Osnivačka Skupština

Novi Sad, 03.06.2016

 

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je u Republici Srbiji osnovano prvo SRPSKO UDRUŽENJE PROFESIONALACA U LANCU SNABDEVANJA (Serbian Supply Chain Professionals’ Association).

Udruženje je osnovano 03.06.2016. kao neprofitno, nevladino strukovno udruženje profesionalaca u lancu snabdevanja (planiranje, nabavka, logistika, proizvodnja, servis klijenata, upravljanje projektima i inovacijama…). 

group

Ciljevi udruženja su, između ostalih:

  • unapređenje znanja menadžera i zaposlenih iz oblasti lanca snabdevanja, 
  • povezivanje eksperata iz struke i praktična primena znjanja u poslovnim kompanijama, 
  • unapređenje ukupnog poslovnog ambijenta u Republici Srbiji. 

Kako bi se ciljevi ostvarili, udruženje će aktivno organizovati seminare, forume, radionice, panel diskusije, ali i povezivanje i komuniciranje sa sličnim udruženjima u regionu i EU, relevantnim državnim institucijama Republike Srbije kao i sa obrazovnim institucijama.

Osnivači udruženja su profesionalci u lancu snabdevanja iz kompanija koje su ovu oblast prepoznale kao jednu od strateških za dugoročnu konkurentnost na domaćem, ali i globalnom tržištu: Heineken, Calsberg, Knjaz Miloš, Delhaize, Milšped, Nektar, British American Tobacco, Hemofarm, Tarkett, IBM, Ball Packaging,  Viktoria Oil, Norma Group, Roaming Networks, Univerexport, Veletabak, CHEP...