U susret Forumu: Nove veštine i znanja u modernom lancu snabdevanja

Dok sa nestrpljenjem očekujemo početak drugog Regionalnog Supply Chain Foruma, sve ukazuje na to da će ove godine biti postavljeni još veći standardi – i to ne samo po velikom interesovanju učesnika već i kvalitetu tema kojima će se baviti interaktivne radionice.  Da je lanac snabdevanja oblast koja zahteva konstantno usavršavanje i razvoj, naročito u pogledu ljudskih resursa i novih tehnologija koje svoj pečat daju kako opštoj tako i profesionalnoj svakodnevnici, najbolje svedoči naš sagovornik Željko Dudić, Erste Group Procurement Sourcing Specialist. Kao jedan od stručnjaka koji će voditi radionicu “Nove veštine i znanja u modernom lancu snabdevanja”, on je sa nama podelio nekoliko informacija o sebi i predstojećem događaju.

Poštovani Željko, kako biste u kratkim crtama opisali svoju dosadašnju karijeru?

Kada sam započinjao karijeru tada se u nabavku odlazilo po kazni, ali ja taj utisak nisam imao. Međutim, sada kada se osvrnem…Više od dvadeset godina bavim se nabavkom i snabdevanjem, imao sam izlete u maloprodaju, veleprodaju i proizvodnju. Specijalnost sam izgradio u farmaceutskoj industriji  i imao sam sreće da sam bio deo uspešnog tima koji je bio vođen inovacijama. Mogu da se pohvalim da sam među prvima u zemlji imao benefite e-nabavke, partnerskih odnosa sa carinom, da sam radio sa dobavljačima sa svih kontinenata. Ponosan sam na uvođenje SAP-a gde sam bio odgovoran za ceo MM modul  i gde sam naučio da razmišljam procesno. Živeći u farmaceutiskim uslovima sebi sam postavio visoke standarde i nikada nisam bio zadovoljan, uvek sam težio kao višem. Formalno obrazovanje na Ekonomskom fakultetu u Beogradu mi nije bilo dovoljno pa sam se uputio na dug put sertifikacije u CIPS Institutu. Na kraju sam stigao do najvišeg statusa – FCIPS Chartered.

Šta je to što na ovogodišnjem Forumu možemo očekivati od radionice u kojoj učestvujete?

Pre mnogo godina čuo sam da ako se ne krećemo i edukujemo nećemo zadržati priključak sa okruženjem. Odnosno, da smo završetkom formalnog obrazovanja završili naš posao sa učenjem. Međutim, sada više nije u pitanju kretanje, sada je potrebno trčati. Ukoliko želite da se upoznate sa evolucijom veština koje se koriste u lancu snabdevanja onda ste na pravom mestu. Koje su veštine bile potrebne pre desetak godina, a koje se danas koriste u savremenom poslovanju? Moći ćete da čujete kako je to fukcionisalo u praksi nekada, a kako danas. U kom pravcu se razvijaju veštine, šta je to što trebamo raditi da nas vreme ne ostavi na nekoj usputnoj stanici?  Kako parirati mašinama, kako parirati ljudima, kako odabrati edukaciju i znati da je doneta ispravna odluka?  Moći ćete da osetite nagoveštaje u kom se pravcu trebate razvijati. Vreme je ograničen resurs i moramo ga koristiti na najbolji mogući način. Pridružite nam se!

Zahvaljujemo se našem sagovorniku na zanimljivim odgovorima. Ukoliko ste spremni da podelite energiju sa preko dve stotine stručnjaka, dobijete odgovore na ova ali i brojna druga pitanja, obavezno rezervišite svoje mesto putem  zvanične web stranice Foruma. Takođe, redovno pratite naš blog jer Vas očekuje još mnogo novosti i obaveštenja.