Pet uzastopnih godina poslovanja BAT-a bez povrede na radu

British American Tobacco (BAT), najveći britanski investitor u Srbiji, obeležio je pet uzastopnih godina poslovanja bez povreda i profesionalnih oboljenja, a fabrika u Vranju postala je jedina u okviru postrojenja kompanije u zapadnoj Evropi sa tim rezultatom, saopštila je u ponedeljak ova kompanija.

– Bezbednost na radu jedan je od osnovnih postulata poslovanja kompanije koja je strateški posvećena postizanju i održavanju bezbedne i zdrave radne sredine.

Zasluga za postizanje ovog fantastičnog uspeha pripada svim našim zaposlenima u fabrici u Vranju.

Izuzetno smo ponosni na ovaj uspeh, ali, što je još važnije, vrlo smo srećni zbog činjenice da smo stvorili okruženje u kojem svi naši zaposleni, partneri i posetioci mogu da se osećaju potpuno bezbedno.

Proslavom želimo da pokažemo našim zaposlenima da cenimo i poštujemo njihovu posvećenost bezbednom radu, a verujemo kako upravo obeležavanje ovakvih dostignuća i priznavanje zasluga dodatno doprinose povećanju motivacije i pobedničkog duha.

Sledeći cilj nam je deset godina bez povreda na radu – izjavio je direktor fabrike BAT Vranje Richard Vredenberg.

Kompanija British American Tobacco od svog dolaska u Srbiju veliku pažnju i resurse posvećuje postizanju najboljih standarda u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, kao i odgovornom poslovanju u celosti.

– Takav pristup ostaće cilj kompanije i u narednim godinama – poručuju iz BAT-a.

Kompanija British American Tobacco je prisutna u Srbiji od 1996. godine a privatizacijom Duvanske industrije Vranje 2003. godine je postala jedan od pionira stranih direktnih investicija i najveći britanski investitor u Srbiji. BAT je direktno investirao više od 220 miliona evra u Srbiji, dok je od 2003. godine u budžet Republike Srbije kroz poreze uplatio preko 2 milijarde evra.

 

Izvor teksta: vranjenews.rs