U susret Forumu: Moderan način poslovanja nameće nova znanja i nove veštine

Razvoj ljudi je tema koja ne prestaje da bude u fokusu  aktivnosti koje se tiču unapređenja efikasnosti lanca snabdevanja. Ovo i ne treba da nas čudi s obzirom da živimo i radimo u dinamičnoj svakodnevnici koja od nas zahteva konstantno prilagođavanje i prepoznavanje prilika koje je neophodno pretvarati u strateške šanse. Upravo iz ovih razloga, jedna od radionica na ovogodišnjem Regionalnom Supply Chain Forumu će ovo važno pitanje razmatrati kroz prizmu novih veština i znanja u modernom lancu snabdevanja.  O detaljima radionice sa nama razgovara Gordana Vrcelj, Senior Buyer u kompaniji Robert Bosch.

Poštovana Gordana, kao jedan od panelista na radionici “Razvoj ljudi: Nove veštine i znanja u modernom lancu snabdevanja”, svakako se ubrajate u redove onih koji prepoznaju značaj inovacija i neophodnost održavanja koraka sa okruženjem.  Kako biste ovu temu dodatno približili onima kojima je namenjena?

Moderan način poslovanja nameće nova znanja i nove veštine. Sve veći broj inostranih kompanija koje posluju na našem tržištu donose nove industrije i tehnologije kao i drugačiju korporativnu kulturu. Ako želimo da budemo uspešni i da pratimo promene i učestvujemo u njima, moramo raditi na sebi i na ličnom razvoju. Kako je to bilo nekad a kako je danas i šta budućnost može da donese biće neka od pitanja na koja ćemo se potruditi da damo odgovore kroz naša lična iskustva.

Upravo će Vaše bogato lično i profesionalno iskustvo biti stavljeno na raspolaganje učesnicima. Možete li nam dodatno približiti ključne informacije o vašoj dosadašnjoj karijeri i rezultatima?

Diplomirala sam Ekonomiju na Univerzitetu u Beogradu. Karijeru sam započela u privatnoj firmi na poziciji Menadžera za spoljnu trgovinu gde se i probudila ljubav ka nabavci. Nakon šest godina uspešnog doprinosa razvoju firme i proširenju prodajnog asortimana, karijeru sam nastavila u kompaniji Jub na mestu Menadžera nabavke (i nabavne logistike kao dela lanca snabdevanja). Imala sam tu čast da uspostavim sektor nabavke, utemeljim osnove procesa rada i skoro deset godina uspešno razvijam i vodim korporativnu nabavku: direktnu, indirektnu i investicionu. Konstantno sam radila i na ličnom usavršavanju i na usvršavanju svojih menadžerskih veština kroz razne vidove treninga i seminara. Nakon niza uspešnih projekata: implementacije strateških inovacija iz domena nabavke, optimizacije postojećih rešenja, izgradnje novih pogona i fabrike za EPS, odlučila sam da karijeru nastavim u kompaniji Robert Bosch, takođe u oblasti nabavke u automobilskoj idustriji.

Rad u multinacionalnoj korporaciji donosi potpuno nove izazove i ali i interesovanja sa moje strane. Kao član tima za napredne vrste pregovora, specijalizujem se za primenu teorije igara u procesu pregovaranja kao i upotrebe posebnih alata u analizi kompleksnih nabavki . Istovremeno radim i na usavršavanju u oblasti koučinga u okviru ISCP akreditovanog programa. Zajedno sa suprugom, učestvujem u vođenju porodične firme iz oblasti klimatizacije.

Zahvaljujemo se našoj sagovornici na detaljima koje je podelila sa nama. Ukoliko se još uvek niste prijavili za učešće na Forumu, pozivamo vas da to učinite na vreme putem linka u nastavku, uz napomenu da je zbog velikog interesovanja broj mesta ograničen. Radujemo se susretu!  

 

PRIJAVITE SE!