U susret Forumu: neznanje je izgovor za one koji ne žele da idu napred

Dok se veliki broj učesnika svakodnevno prijavljuje na drugi Regionalni Supply Chain Forum, nastavljamo sa predstavljanjem učesnika koji će u interaktivnim radionicama podeliti svoje znanje sa auditorijumom u nastojanju da kroz zajednički rad dođu do važnih zaključaka i odgovora na brojna pitanja u oblastima koje su prepoznate kao važan deo poslovanja  u modernom lancu snabdevanja.  Naš današnji sagovornik je gospodin Milan Gašić, Procurement Manager u kompaniji ENELPS.

Poštovani Milane, možete li se kratko osvrnuti na svoju dosadašnju karijeru i rezultate koji su je obeležili?

Prvi deo svoje karijere sam proveo u spoljnotrgovinskim firmama radeći prevashodno na plasmanu finalnih proizvoda na Zapadna tržišta Velike Britanije, Amerike i Japana. U svet bankarstva sam ušao 2002. godine na poziciji Rukovodioca nabavke. U Raiffeisen Bank je trebalo osnovati sektor nabavke. U Erste banci je bilo izazovno unificirati nabavku u zemljama Centralne Evrope u kojima je poslovala Banka i uspešno primeniti aukcije u Srbiji kao tadašnju novinu u nabavci. Prelaskom u ENELPS fokus je na uvođenju korporativnih standarda, transparentnom procesu nabavke i podizanju nabavke na viši nivo u skladu sa svetskim standardima. Učesnik sam više volonterskih akcija.

Zbog čega ste se na ovogodišnjem Forumu opredelili za radionicu “Održivost u oblasti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom”?

Za radionicu „Održivost u oblasti upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom“ sam se prijavio iz želje za učenjem, za nečim novim, nedovoljno istraženim poljem sa motivacijom da pionirskim koracima učestvujem u očuvanju životne sredine, da upravljamo otpadom i da Srbija bude zelena zemlja koju ćemo sačuvati za našu decu i njihove potomke jer je to naša obaveza. Neznanje je izgovor za one koji ne žele da idu napred.

Zahvaljujemo se našem sagovorniku na svemu. Ukoliko to do sada niste učinili, prijavite se za učešće u Regionalnom Supply Chain Forumu i budite deo dobre energije koja će sasvim sigurno obeležiti 14. decembar u Master Centru novosadskog sajma. Više o događaju i načinu prijave pronađite ovde.