U susret Forumu: Permanentna edukacija i usavršavanje zaposlenih je osnova stvaranja održive konkurentske prednosti.

Početak Drugog Regionalnog Supply Chain Foruma je na samo korak od nas, te konačno možemo reći da izvanredan odziv garantuje održavanje još jednog stručnog događaja koji će okupiti veliki broj profesionalaca aktivnih u različitim oblastima lanca snabdevanja. Ukoliko to još niste učinili, možete se prijaviti za učešće putem sledećeg linka, ili klikom na dugme koje se nalazi na kraju ovog teksta.

Danas imamo posebno zadovoljstvo da razgovaramo sa Slađanom Erić, Team Lead for Permanent Placement u kompaniji ManpowerGroup Serbia. Naša sagovornica će na ovogodišnjem forumu imati ulogu jednog od panelista na radionici „Razvoj ljudi: Nove veštine i znanja u modernom lancu snabdevanja“.

Poštovana Slađana, kako biste za naše čitaoce opisali vašu dosadašnju karijeru i iskustvo?

Po završetku studija psihologije karijeru sam počela u privatnoj kompaniji i sa lakoćom savladala procese selekcije, regrutacije, kao i outsourcing i outplacement programe. Nakon šest godina rada pridružila sam se lideru na tržištu u oblasti zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima – kompaniji ManpowerGroup. Imam čast da učim i razvijam se u internacionalnoj kompaniji obavljajući aktivnosti zapošljavanja i selekcije za klijente koji dolaze iz različitih industrija. Nadalje, učestvovala sam u centrima za procenu zaposlenih, nadgledala masovne projekte zapošljavanja, sajmove radnih mesta itd. Pre nekoliko meseci dobila sam ulogu Tim Lidera i preuzela odovornosti planiranja, organizovanja, koordinisanja i vođenja tima.

Šta je to što učesnike na ovogodišnjem forumu očekuje u okviru radionice čiji ste jedan od panelista? Kako biste im dodatno približili ovu izuzetno zanimljivu i važnu temu?

Ne možemo govoriti o jednostavnim receptima uspešnog života i rada, već o velikoj fleksibilnosti na svim poljima delovanja, prilagodljivosti savremenim uslovima, praćenju i iniciranju promena. Razumeti promene, biti fokusiran na njih i motivisati članove organizacije da slede taj put, danas je imperativ svake uspešne organizacije. Budućnost razvoja modernih organizacija zavisi od sposobnosti pojedinih radnika, menadžera, kreativnih timova ili samih korporacija da uče i neprestano uvećavaju svoje znanje, kreativnost i inovativnost. Sve veća konkurencija i promene na tržištu rada kojima se zaposleni moraju prilagođavati i upotpunjavati svoje veštine i znanje, osnovna su slika okruženja u kojem danas živimo. Permanentna edukacija i usavršavanje zaposlenih je osnova razvoja ljudskog kapitala i osnova stvaranja održive konkurentske prednosti.

Zahvaljujemo se našoj sagovornici, uvereni da će predstojeći događaj biti izvanredna prilika za profesionalno umrežavanje i razmenu znanja i iskustva sa vodećim domaćim, regionalnim i internacionalnim stručnjacima. Ako vas je naša tema zainteresovala, pogledajte i ostale programske sadržaje i prijavite se već danas.

PRIJAVITE SE!