U susret forumu: predstavljamo Gorana Popovića

Goran Popović, COO u kompaniji Bambi će biti jedan od učesnika panela “Leadership (uticaj) i kompetencije usmerene na kupca”, na ovogodišnjem Supply Chain Forumu.

Goran Popović je diplomirani inženjer Mašinskog Fakulteta Univerziteta u Beogradu, a nakon više od dvadeset godina dinamičnog i intezivnog radnog iskustva u privatnim kompanijama, inspirisan je i motivisan primenom svetskih inovacija, standarda i načina poslovanja u oblasti operacija i integralnog lanca snabdevanja u Srbiji i regionu.

Svoju karijeru započinje u kompanijama Messer Tehnogas i Galeb Group. Tokom 2002. godine, na poziv vlasnika Galeb Group prelazi u Šabac u tek privatizovanu Metaloplastiku gde provodi narednih 9 godina. Uz maksimalno angažovanje svih u kompaniji, od devastiranog brenda se stvara liderska kompanija u oblasti metalne ambalaže za prehrambenu industriju, industriju pića, kao i hemijsku i farmaceutsku industriju.

Uviđajući potrebu za razvojem komparativnih prednosti kompanija u oblasti efektivnosti i efikasnosti sistema, 2006. godine počinje sa proučavanjem i implementiranjem integralnog lanca snabdevanja i WCM (World Class Manufacturing) standarda u operacijama. Inspirisan novim znanjima iz ovih oblasti, rešava da nastavi razvoj u automobilskoj industriji i uspešno postavi i startuje grinfild investiciju LAMES u Sremskoj Mitrovici.

Značajno iskustvo u razumevanju lanca vrednosti u automobilskoj industriji tokom rada sa kupcima kao što su Peugeot, BMV, FIAT mu pomaže u postavci i implementaciji integralnog lanca snabdevanja u kompanijama Viktoria Group i Knjaz Miloš.

U periodu od 2015. do 2018. bio je direktor pivare Novi Sad u kompaniji Heineken Srbija, gde je sa timom svih zaposlenih najmlađu pivaru u Srbiji transformisao u lidersku po svim ključnim industrijskim performansama i održivosti.

2018. godine se pridružuje timu kompanije BAMBI, gde se nalazi i danas.

Pridružite nam se na ovogodišnjem regionalnom Supply Chain forumu www.supplychainforum.rs