U susret forumu: predstavljamo Maju Jerkić Bogosavljević

Maja Jerkić Bogosavljević, ESG Ekspert iz UniCredit Bank Srbija, sa svojim dugogodišnjim bankarskim iskustvom iz oblasti upravljanja rizicima, finansija, projektnog finansiranja i poslovanja sa privredom, biće učesnik panela „ESG i lanac snabdevanja: sa priče na dela“.

Maja je kroz rad u projektnom finansiranju značajno doprinela da ciljevi održivog poslovanja integrišu tri ključna faktora: ekološki, socijalni i upravljački aspekt poslovanja (ESG), koji uključuju kriterijume cirkularne ekonomije i zelenih projekata: proizvodnja energije iz obnovljivih izvora, energetska efikasnost proizvodnih procesa i poslovnih objekata i održivo upravljanje prirodnim resursima i biološkom raznolikošću.

Na pitanje, zašto je ESG bitan u lancu snabdevanja, Maja kaže: „U konkuretnom lancu snabdevanja, moraju se savršeno kombinovati zahtevi i zadovoljstva naših klijenata uz poštovanje najviših standarda održivosti životne sredine, vodeći takođe računa o profitabilnosti kompanije. Lanac snabdevanja je poslovno sredsvo jer utiče na tri ključna pokazatelja (KPI): profitabilnost, korisničko iskustvo i društveno odgovorno poslovanje. Sve veći pritisak javnosti u vezi sa održivošću znači da lanci snabdevanja takođe moraju da usklade poslovanje sa održivošću. Kada veće organizacije odluče da postanu ekološki prihvatljivije, to dobavljače izlaže pritisku da i oni moraju da učine isto. Prednosti su mnogobrojne – od ekoloških gde smanjujete količinu otpada i emisije ugljen-dioksida, do društvenih i ekonomskih u efikasnijem upravljanju troškovima i povećavanjem profitabilnosti.“

Više o programu i načinima prijave na treći regionalni Supply Chain forum, pogledajte na linku www.supplychainforum.rs