U susret Forumu: razmena najbolje prakse kao šansa za razvoj ljudi

Danas gotovo da nema sumnje da je upravo čovek najdragoceniji učesnik u lancu snabdevanja. Prepoznajući ljude kao ključnu kariku u njemu, program ovogodišnjeg Foruma fokusiraće se na aktuelne trendove i inovativne teme sa akcentom na mogućnostima njihove implementacije u praksi. Naravno, ovakav cilj svakako nije lako postići, a jedan od načina da u tome i uspemo jesu interaktivne radionice od kojih se čak dve odnose na teme sa značajnim uticajem na razvoj ljudskih resursa.

Upravo iz ovih razloga, razgovarali smo sa Tijanom Karaklić, Lean Six Sigma Champion IBP Europe u kompaniji Ball Corporation. Ukoliko se prijavite za učešće na drugom Regionalnom Supply Chain Forumu, imaćete zadovoljstvo da je upoznate u okviru radionice “Razvoj ljudi: Liderstvo, mentorstvo i coaching” koju će voditi zajedno sa svojim kolegama.

 

Poštovana Tijana, hvala Vam na učešću u ovogodišnjem događaju. Možete li ukratko reći nešto više o sebi i svojoj dosadašnjoj karijeri?

Imam preko dvadeset godina iskustva na raznim pozicijama u oblasti lanca snabdevanja – Procter&Gamble, Schneider Electric i Ball Corporation su firme u kojima sam radila. Tokom poslednjih pet godina rada se uključujem u Lean Six Sigma pristup unapređenju procesa i nosilac sam LSS black belt-a. Vodila sam nekoliko projekata optimizacije na Evropskom nivou koristeći LSS metodologiju. S obzirom da me je bavljenje ljudima oduvek najviše zanimalo – u međuvremenu sam iskustvo iz logistike, planiranja i nabavke obogatila nekim znanjima iz HR-a. Master sam NLP-a i sertifikovana za timski i individualni koučing od strane međunarudno akreditovnih asocijacija – ICSP and ICF. Imam (malo) iskustva u internom timskom i individualnom koučingu. Nekoliko godina sam imala i sopstvenu firmu baveći se obukama, konsaltingom i zapošljavanjem. Interni sam trener sa nekoliko desetina treninga iza sebe.

Da li biste mogli da nam kažete nešto više o oblasti kojom se bavi radionica u kojoj učestvujete?

Oblast je za naš region relativno nova, zanimljiva i još uvek nedovoljno istražena, pa će nam biti zadovoljstvo da podelimo lično iskustvo sa učesnicima foruma, kao i da iniciramo diskusiju oko gorućih tema na koje kolege iz regiona potencijalno mogu imati koristi od razmene najboljje prakse.

Ako želite da se pridružite našoj sagovornici i njenim kolegama, pozivamo vas da se prijavite za učešće u Regionalnom Supply Chain Forumu koji će se 14. Decembra održati u Master Centru u Novom Sadu. Broj mesta je ograničen, a detalje o programu i načinu prijave možete pronaći putem ovog linka.