Zoran Martinov: Forum nudi fantastičnu priliku za uspostavljanje veza s profesionalcima i liderima iz industrije

Ovogodišnji forum će osim interaktivnih panela na aktuelne teme obeležiti i dodela SUPLS nagrade za izvrsnost u lancu snabdevanja. O značaju priznanja koje dodeljuje naša organizacija, kao i o važnosti učešća na predstojećem događaju, sa nama je razgovarao Zoran Martinov, menadžer nabavke u kompaniji Frikom, koji je ujedno i prošlogodišnji dobitnik SUPLS nagrade u oblasti nabavke.

Šta za vas predstavlja SUPLS nagrada čiji ste prošlogodišnji dobitnik u oblasti nabavke?

Prvo bih želeo da pozdravim sve paneliste i buduće učesnike ovogodišnjeg regionalnog Supply Chain foruma. Još jednom želim da izrazim duboku zahvalnost Srpskom udruženju profesionalaca u lancu snabdevanja za dodeljenu prestižnu nagradu. Ovo priznanje za mene predstavlja daleko više od pojedinačnog dostignuća i odražava naporni rad i predanost koju smo mi, kao kolektiv i kao tim, posvetili ostvarenju ključnih ciljeva naše kompanije, dok smo istovremeno uspešno navigirali kroz složene izazove polikriznog okruženja. Ova nagrada takođe služi kao dodatni dokaz da su rad, napor i uložena energija prepoznati i nagrađeni.

Zbog čega je važno učestvovati na regionalnom Supply Chain forumu?

Pozivam sve koji se još uvek nisu prijavili da ne propuste priliku da prisustvuju regionalnom Supply Chain forumu. Izdvojio bih tri ključna razloga zbog kojih je učešće bitno.

Na prvom mestu bih ukazao na networking i razmenu iskustava. Forum nudi fantastičnu priliku za uspostavljanje veza s profesionalcima i liderima iz industrije, što može biti presudno za izgradnju poslovnih odnosa, deljenje iskustava i učenje iz primera drugih.

Diskusije o izazovima i rešenjima – sve teme na ovogodišnjem panelu počevši od upravljanja rizicima i iskorišćavanja prilika, preko veštačke inteligencije i digitalizacije (meni najzanimljivija tema) do radnih mesta u budućnosti Supply Chain-a su izuzetno relevantne za našu branšu. Uveren sam da će mnoge od diskutovanih tema biti implementirane u operativne prakse brojnih kompanija u skorijem vremenskom periodu.

Kao poslednje, ali ne manje važno, bih izdvojio inspiraciju i motivaciju. Slušanje uspešnih priča i primera najboljih praksi može biti bogat izvor inspiracije i motivacije, ne samo za unapređenje poslovnih procesa u lancima snabdevanja, već i za lični razvoj svakog učesnika.

Podsećamo vas da su nominacije za SUPLS nagradu za izvrsnost u lancu snabdevanja zvanično otvorene i da ih možete podneti do 17. aprila 2024. putem sledećeg linka