U susret forumu: mentorstvo kao put do višestrukih benefita

Sve je spremno da ovogodišnji Supply Chain Forum još jednom potvrdi činjenicu da predstavlja jedinstveni regionalni događaj na kome se kroz sinergiju znanja i profesionalnog iskustva njegovih učesnika pronalaze odgovori na brojna aktuelna pitanja koja imaju značajan uticaj na našu poslovnu svakodnevnicu. Zato smo početak ove nedelje rezervisali za promociju radionice “Razvoj ljudi: Liderstvo, mentorstvo i coaching”, koja u fokus stavlja upravo čoveka kao najvažniju kariku u modernom lancu snabdevanja. Više o ovoj temi, kao i ličnim profesionalnim rezultatima, sa nama je podelila Nataša Marković-Tomić, Tim lider nabavke u kompaniji Air Serbia, koja će zajedno sa kolegama voditi diskusiju sa ostalim učesnicima Foruma.

Poštovana Nataša, kako biste našim čitaocima predstavili vašu dosadašnju karijeru i ostvarene rezultate?

Nakon nekoliko godina iskustva u nabavci i upravljanju zalihama u porodičnom preduzeću tokom studiranja, po diplomiranju sam započela pripravnički staž u advokatskoj kancelariji. Međutim, više nego moja matična oblast pravo “vukla” me je privreda odnosno ekonomija, pa sam se pre petnaestak godina pridružila tadašnjoj grupi podmlatka avio-kompanije. Tu sam, prvo kroz regulativu i primenu međunarodnog prava, a zatim kroz ulogu koordinatora jednog divnog tima u za kompaniju istorijskom i izuzetno vrednom projektu uvođenja elektronske karte i konačno, poslednjih desetak godina kroz nabavku vrlo raznovrsnih usluga i robe, stekla iskustvo koje mi pomaže da prilično samouvereno pristupam izazovima sa kojima se svi suočavamo u savremenom poslovnom okruženju.

S obzirom da je trenutak održavanja Foruma sve bliže, kako biste budućim učesnicima radionice opisali ono što od vas mogu da očekuju?

Ono što je moj lični razlog za želju da podelim svoje iskustvo u razvoju ljudi kroz mentorstvo, i pokušam da pomognem da se možda neko od učesnika foruma opredeli da u svojoj kompaniji ili van nje započne takav odnos (bilo formalno bilo neformalno), jesu neverovatni benefiti koje sam lično imala od mentorstva. Kako sam bila u obe njegove uloge tokom različitih perioda karijere, iz obe te uloge mogu da podelim svoja iskustva. Takođe, nadam se i diskusiji sa panelistima i učesnicima foruma o temama uloge mentorstva u očuvanju interne ekspertize, građenju nezavisnosti i razvoju emocionalne inteligencije.

Zahvaljujemo se našoj sagovornici na današnjem razgovoru. Ukoliko vas je tema zaintrigirala, pročitajte šta je o njoj rekao i Nebojša Petrone Cvijović, koji će takođe dati svoj doprinos u obradi ove značajne teme. Ako želite da uzmete učešće i budete deo produktivne atmosfere Foruma, pozivamo Vas da se upoznate sa detaljnim programom i izvršite prijavu putem linka u nastavku.

PRIJAVITE SE!